عجينة المكرونة
*****************
1كيلو دقيق - 8: 9 بيضات -20 جم ملح -40 جم زيت زيتون
نصف المقدار:
1/2 كيلو دقيق - 3 :4 بيضات - 10 جم ملح-3 معالق طعام عادية زيت زيتون( لولنفس اليوم) او زيت ذرة (لو العجينة هتبات لتانى يوم)و تترك لترتاح قليلا
التجهيزات:
اولا بنفرد العجينة بالنشابة قليلا
و لانها صعب تتفرد جدا فمحتاجة ماكينة و ده شكلها و هى معروفة جدا
وممكن العمل بالنشابة عادى جداااااااا
الماكينة فيها كذا مكان لكذا نوع من انواع التقطيع و لها مؤشر به ارقام على الجنب
اولا نستخدم الجزء الاملس لترفيع العجينة باننا ناخدها من اعلى درجة منالدرجات مثلا لو عندك من 10 و بعدين لما تطلع ندخلها تانى على 9 ثم 8 وهكذا لحتى درجة 1
هتكون كده جاهزة لعمل اى شئ منها
اولا : اللازنيا
نقطع العجينة على قد القالب او الصينية اللى هنعملها فيها و محتاجين 3 طبقات
و بعدين نسلقهم فى ماء مغلى به زيت(حوالى 2 لتر ماء عليهم 1/2 كوب زيت)لمدة 3-4 دقائق ثم ننشلها و نضعها فورا فى ماء مثلج
نحضر البشاميل و هو عبارة عن1/2 كوب دقيق نحمره فى1/2 كوب زبدة لكن بدونتغيير لونه يعنى نسويه شوية و بعدين نكون غالينا 1 كيلو لبن وبعدين نضعقليل من الدقيق بالزبدة مع اللبن ثم نضع اللبن على الدقيق بالزبدة و نقلبه
فى القالب نضع قليل من البشاميل ثم طبقة لازانيا ثم خضار او لحم و بشاميلثم لازانيا ثم خضار و بشاميل و اخيرا لازانيا ثم بشاميل و جبنة رومىمبشورة وتدخل الفرن حتى يحمر وجهها
وده شكلها النهائى
ثانيا :الكانيلونى Cannelloni
نقطع قطع مربعة من عجينة المكرونة و تحشى باللحم المفروم مع البصل وتلف رول مثل السيجار
و ترص فى صينية مدهونةبالبشاميل و يوضع بشاميل على الوجه و جبنة مبشورة
و شكلها النهائى
*****************
1كيلو دقيق - 8: 9 بيضات -20 جم ملح -40 جم زيت زيتون
نصف المقدار:
1/2 كيلو دقيق - 3 :4 بيضات - 10 جم ملح-3 معالق طعام عادية زيت زيتون( لولنفس اليوم) او زيت ذرة (لو العجينة هتبات لتانى يوم)و تترك لترتاح قليلا
التجهيزات:
اولا بنفرد العجينة بالنشابة قليلا
و لانها صعب تتفرد جدا فمحتاجة ماكينة و ده شكلها و هى معروفة جدا
وممكن العمل بالنشابة عادى جداااااااا
الماكينة فيها كذا مكان لكذا نوع من انواع التقطيع و لها مؤشر به ارقام على الجنب
اولا نستخدم الجزء الاملس لترفيع العجينة باننا ناخدها من اعلى درجة منالدرجات مثلا لو عندك من 10 و بعدين لما تطلع ندخلها تانى على 9 ثم 8 وهكذا لحتى درجة 1
هتكون كده جاهزة لعمل اى شئ منها
اولا : اللازنيا
نقطع العجينة على قد القالب او الصينية اللى هنعملها فيها و محتاجين 3 طبقات
و بعدين نسلقهم فى ماء مغلى به زيت(حوالى 2 لتر ماء عليهم 1/2 كوب زيت)لمدة 3-4 دقائق ثم ننشلها و نضعها فورا فى ماء مثلج
نحضر البشاميل و هو عبارة عن1/2 كوب دقيق نحمره فى1/2 كوب زبدة لكن بدونتغيير لونه يعنى نسويه شوية و بعدين نكون غالينا 1 كيلو لبن وبعدين نضعقليل من الدقيق بالزبدة مع اللبن ثم نضع اللبن على الدقيق بالزبدة و نقلبه
فى القالب نضع قليل من البشاميل ثم طبقة لازانيا ثم خضار او لحم و بشاميلثم لازانيا ثم خضار و بشاميل و اخيرا لازانيا ثم بشاميل و جبنة رومىمبشورة وتدخل الفرن حتى يحمر وجهها
وده شكلها النهائى
ثانيا :الكانيلونى Cannelloni
نقطع قطع مربعة من عجينة المكرونة و تحشى باللحم المفروم مع البصل وتلف رول مثل السيجار
و ترص فى صينية مدهونةبالبشاميل و يوضع بشاميل على الوجه و جبنة مبشورة
و شكلها النهائى